Ilmanvaihtotuotteiden puhtausluokitus M1

Ilmanvaihtotuotteiden puhtausluokitus M1

Luokitustoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen

Valmistajat ja maahantuojat voivat halutessaan hakea tuotteilleen ilmanvaihtotuotteiden puhtausluokitusta, jonka myöntää Rakennustietosäätiö RTS sr. Luokitustoiminta on vapaaehtoista eikä perustu viranomaismääräyksiin.

Luokitus on yritys- ja tuotekohtainen

Kaikki luokitellut tuotteet löytyvät hakupalvelusta yritys- ja tuotekohtaisesti sekä Talo 2000-luokituksen mukaisesti Rakennustietosäätiö RTS sr:n sivuilta m1.rts.fi. Mikäli et löydä tuotetta hakupalvelusta yrityksen, tuotteen tai Talo 2000-luokituksen avulla, sitä ei ole luokiteltu. M1-luokitustunnusta voi käyttää markkinoinnissaan yritys, jonka tuotteet on hyväksytty M1-luokkaan. Yritys voi käyttää luokitustunnusta vain niiden tuotteiden kohdalla, joille on myönnetty luokitus. Yritykset, jotka eivät ole luokitelleet myymiään tai markkinoimiaan tuotteita, eivät saa käyttää luokitustunnusta. 

Luokituksen myöntää Rakennustietosäätiö RTS sr

Luokitustoimintaa ohjaa ja valvoo Rakennustietosäätiön päätoimikunta Sisäilmastoluokitus (PT17). Siinä ovat edustettuina rakennustuoteteollisuus, rakennuttajat, suunnittelijat, viranomaiset ja muut alan asiantuntijat. Luokitushakemusten käsittely tapahtuu toimikunnan valitsemassa erillisessä luokitustyöryhmässä. 

Ilmanvaihtotuotteiden puhtausluokitus perustuu seuraavissa asiakirjoissa esitettyihin periaatteisiin: